Paydaşlarımız

Prof. Dr. Oktay BANLI

Proje Dış Danışmanı
(Genel Cerrah, Türk Obezite Cerrahisi Vakfı Kurucu Başkanı)

Eğitim:
Lisans: Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi
Uzmanlık: Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı

Prof. Dr. Oktay Banlı, Türk Obezite Cerrahisi Vakfı’nın kurucu başkanı olarak, projemizin en değerli paydaşlarından biridir. Multidisipliner çalışma vizyonuna sahip olan Prof. Dr. Banlı, kendi hastalarına projemizi tanıtmamız ve onları çalışmaya davet etmemiz için bize destek olmaktadır.

Bariatrik cerrahi, obezite tedavisinde bugüne kadar uzun vadede en etkili sonuç veren yöntem olarak kabul edilmektedir. Ancak ameliyat her ne kadar tıbbi bir müdahale olsa da kişi sadece fiziksel değil, duygusal ve sosyal olarak da büyük değişimler yaşamaktadır. Bu nedenle, ameliyat başarısının sürdürülebilir olması için değişim sürecinin bütüncül bakış açısıyla takip edilerek desteklenmesi çok kritiktir. Bu bakış açısı dünya genelinde benimsenmekte ve multidisipliner ekiplerle ameliyat sonrası değişimi takip eden ve destek sunan klinikler yaygınlaşmaktadır.

Ülkemizde de sınırlı sayıda olmakla birlikte, iyi klinik uygulama örnekleri mevcuttur. Ancak, Türk Obezite Cerrahisi Vakfı, bütüncül ve çok disiplinli bakış açısını benimseyen, konunun tüm uzman paydaşlarını kapsayan, toplum ve bireyin faydasını gözetecek şekilde araştırma ve eğitim faaliyetlerini destekleyen ülkemizdeki tek vakıftır. Bu noktada, vakfın kurucu başkanı Prof. Dr. Banlı’ nın projemizi destekliyor olması, sürdürülebilir sağlık için multidisipliner ekip çalışması kültürünün ülkemizde yaygınlaşması ve disiplinler arası iş birliklerinin çoğalması için çok kıymetlidir.

Projenin yaygın tanınırlığı ve toplumsal faydasının artması için projemizde Prof. Dr. Oktay Banlı ile iş birliği yapmaktan büyük mutluluk duyacağız. Onun değerli desteği ve vizyonunun, projemizin başarısında, toplum ve birey sağlığının geliştirilmesinde önemli bir rol oynayacağına inanıyoruz.

Uzm. Dyt. Fatma KAHRAMAN GÖK

Proje Dış Danışmanı
(Beslenme ve Diyetetik Uzmanı, Metabolik ve Bariatrik Cerrahi Diyetisyenleri Derneği Bşk. Yrd.)

Eğitim:
Lisans: Yeditepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü
Yüksek Lisans: Yeditepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü
Doktora: Acıbadem Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Programı (devam ediyor)
Ziyaretçi gözlemci: New York Linox Hill Hospital

Uzm. Dyt. Fatma Kahraman Gök, bariatrik cerrahi diyetisyenliği alanında kendini adamış, deneyimli bir uzmandır. Metabolik ve Bariatrik Cerrahi Diyetisyenleri Derneği’ nin başkan yardımcısı olarak görev yapan Fatma Kahraman Gök, aynı zamanda doktora eğitimine devam etmekte ve bariatrik cerrahi hastalarına beslenme danışmanlığı hizmeti sunmaktadır.

Fatma Kahraman Gök, geniş deneyimi ve bilgisi ile projemizin yapılandırılmasında önemli katkılar sağlamıştır. Özellikle değerlendirme araçlarıyla ilgili geribildirimleri, projemizin niteliğini arttırmada önemli bir rol oynamıştır. Proje süresince uzmanlık alanına dair konularda ekibimizi desteklemeye devam edecek olan Fatma Kahraman Gök‘ün katkıları, projemizin bütüncül ve kapsayıcı bir bakış açısıyla sürdürülmesinde çok değerlidir.

Ayrıca, Fatma Kahraman Gök‘ün projemizin mesleki paydaşlar arasında tanınırlığının artmasında, disiplinler arası iş birliği ve ortak faaliyet fırsatlarının değerlendirilmesinde kolaylaştırıcı bir rol oynayacağına inanıyoruz. Onun uzmanlığı ve desteği, projemizin bilimsel ve toplumsal çıktılarının güçlenmesini sağlayacak ve bariatrik cerrahi araştırma ve uygulama alanında bütüncül bakış açısının yaygınlaşmasına katkıda bulunacaktır.